El passat 18 de juny de 2011 en la Cofradia de Pescadors de Barcelona es va fer la presentació de la marca “PEIX DE LA BARCELONETA“ on es va fer una sardinada popular, per això des de la Comissió de la Marca es va acordar que també hagués sardinada popular per al Banc d'Aliments, i en previsió d'ells es van aportar més sardines amb la finalitat de ser lliurades i que també poguessin participar de la presentació.

D'aquesta forma el primer lliurament al Banc d'Aliments va coincidir amb el 18 de juny de 2011, on van ser lliurades 20 caixes de sardines, iniciant-se d'aquesta manera la col·laboració entre les dues entitats i que ha culminat amb la signatura d'un conveni de col·laboració per part del Sr. D. José Manuel Suárez, Patró Major de la Cofradia de Pescadors de Barcelona i el Sr. D. Pedro Pujadó, Director del Banc dels Aliments de Barcelona, en representació de cadascuna de les entitats esmentades, el passat 24 d'octubre de 2011, segons el qual la Cofradia donarà al Banc, de forma gratuïta, producte (peix fresc de bona qualitat) sobrant i/o que no puguin ser comercialitzats, derivats de la Llotja.