La Cofradia de Pescadors, dintre del marc del conveni signat amb el Museu Marítim de Barcelona col·laborés amb el restaurant Norai del MMB en les Nits Gastronòmiques Norai, que té per objectiu la difusió de la cultura i la història marítima del país. Cada sessió tractarà una temàtica marítima concreta, com La cuina de proximitat, El peix a la barca, o El peix i el vi, etc. Cada jornada contarà amb la col·laboració de cuiners i entitats de prestigi. Per a conèixer i catar el mar en la taula, veuen a les Nits Gastronòmiques de Norai, i el producte serà en part aportat per la Cofradia de Pescadors, seguint la línia de la marca “ PEIX DE LA BARCELONETA “, iniciant-se el pròxim 8 d'octubre amb “ El peix de proximitat- El peix de la Barceloneta “

La finalitat és donar a conèixer al consumidor el peix de temporada, pescat en les nostres aigües, a més d'assegurar-nos l'èxit en els nostres plats, també contribuïx a reduir l'impacte del comerç sobre el medi ambient. Aquesta sessió presentarà els peixos de la marca “PEIX DE LA BARCELONETA“ a les 20.30 h: xerrada amb un representant de la cofradia de pescadors de Barcelona i xerrada-taller sobre l'aprofitament del peix de temporada amb Quim Marquès (*coautor del lliuro Cuina marinera. Els millors receptes de peix d’llaura i de sempre). El sopar a càrrec del cuiner Quim Marquès, propietari del restaurant El Suquet de’l Almirall, amb el suport de la cuina del restaurant Norai.