Dissabte que ve dia 16 de juliol de 2011, se celebrarà com tots els anys, la festivitat de la Verge del Carmen, en el Port Pesquer de Barcelona, la Processó Marinera, s'iniciarà a les 17:30 hores, aquest any té especial interès, ja que es commemorarà la defunció de 142 mariners, a causa d'un temporal que va assolar la costa catalana, fa 100 anys (1911).

La iniciativa d'aquest acte procedeix del Museu Marítim de Barcelona, en el qual la Cofradia col·labora.

De retorn del recorregut per aigües del port, la processó se situarà a les 17:40 hores, enfront de la Rambla de Mar “Maremagnum”, formant un cercle, amb l'embarcació que dugui la imatge de la Verge en el centre i faran sonar la seva sirenes, en aquest moment també ho faran els bucs atracats en el port de Barcelona i les campanes de les esglésies pròximes.