L’arrossegament consisteix en l’ocupació d’una xarxa llastrada que opera en el fons de la mar. D’aquesta manera, al contrari que ocorre amb el cèrcol i no modifica la trajectòria del peix, ni el seu moviment natural.

Els avanços tecnològics i de seguretat que s’han realitzat en aquest tipus d’art en els últims anys la converteixen en una de les més capdavanteres del sector pesquer.

El rendiment pesquer de l’embarcació està íntimament relacionat a la grandària i potència del vaixell que arrossegui la xarxa; a major potència, major és l’art.

A Barcelona, l’horari en el qual es pesca l’art d’Arrossegament és durant el dia des de les 6:00h fins a les 17:00hs

Les espècies capturades en una jornada d’arrossegament són molt variades. Les més destacables pel seu alt valor comercial serien la gamba vermella i l’escamarlà, seguides d’una gran varietat d’espècies com a polps, maires, raps, lluç, rogers i llagostins. Mitjançant aquesta tècnica també es capturen tot tipus de peixos plans (com els galls, les pelayas, els llenguados), calamars, i una variada amalgama denominada vulgarment “peix de sopa” o “morralla” de petits peixos que serveix per elaborar sopes i sofregits.

Les nostres embarcacions d’Arrossegament

BONAMAR DOS

EL GALAN

FRANCESC I LLUIS

HERMANOS PARRONES

L’OSTIA

LA FERROSA

MAIRETA CUARTA

MAR VELLA

NUS

ORMARANT

SANT PAU