La Confraria de Pescadors utilitzarà projectes didàctics dels nostres estudiants per difondre les seves activitats entre els nens

Els estudiants de tercer curs dels graus d'Educació Infantil i Educació Primària la setmana passada van participar en el I Concurs d'Activitats Educatives, celebrat a la Confraria de Pescadors de Barcelona. El Concurs neix de la col·laboració entre la nostra universitat i la Confraria de Pescadors de Barcelona i té com a objectiu la realització d'activitats que contribueixin al fet que el públic infantil conegui les activitats de la Llotja i s’hi apropi.

El jurat del Concurs, compost per professors dels graus d'Educació Infantil i Primària, va designar un projecte guanyador per cada nivell educatiu. En l’àmbit d’Educació Infantil, Andrea del Castillo i Cristina Strohberg van obtenir el primer premi, mentre que l'activitat plantejada per Monsterrat Ruiz va ser escollida en segona posició. Carlota Torres va ser la guanyadora en la categoria corresponent al Cicle Inicial, en què Marta Piñol va quedar en segon lloc. L'equip compost per Ángela Macchetti i Laura Sebastià va ser el guanyador en el nivell de Cicle Mitjà, en el qual, en segon lloc, també es van distingir Ingrid Taboada i Cristina Villalba. Finalment, les activitats per a nens premiades de Cicle Superior van ser la de Judit Pujol i Joan Jorquera (primer lloc) i la d'Alba Torres i José Orellana (segona posició).

La Confraria de Pescadors de Barcelona posarà en pràctica els treballs premiats, a fi d’ oferir aquestes activitats a les escoles amb l’objectiu que els nens aprofundeixin més en l'activitat pesquera, la diversitat de l'ecosistema marí, el funcionament de la Llotja o la manera en què es distribueixen els productes del mar.

Les professores Montserrat Fontanals, Agustina Lacarte i Alexandra Serra, que imparteixen assignatures vinculades a les ciències naturals i com s’ensenyen, van ser les encarregades de coordinar els treballs.