El proper dimecres 24 de febrer ens plau convidar-te a participar en les JORNADES TECNIQUES “ IMPACTES DE LES DEIXALLES SOBRE LA BIODIVERSITAT “, organitzades per aquesta Confraria, on exposarem els motius i/o raons del Projecte MARVIVA, juntament amb els resultats des de el seu  inici el passat 27 de setembre de 2015, i la normativa que regularà aquesta actuació.

Els projectes de recollida deixalles marines són iniciatives en què els pescadors porten voluntàriament a terra les escombraries que recullen en les seves xarxes durant la seva jornada de feina.

Els projectes de recollida de deixalles marines proporcionen una oportunitat per involucrar directament als pescadors en la reducció d’aquestes deixalles. Els pescadors són els primers testimonis dels danys ambientals causats per les deixalles marines quan agafen les escombraries a les seves xarxes. La brossa marina afecta directament els mitjans de subsistència dels pescadors, ja que pot danyar les poblacions de peixos, els aparells de pesca i fer perdre el temps dels pescadors en la neteja d’aquesta brossa de les xarxes.  La participació dels pescadors en els projectes de recollida de les escombraries marines és una forma simple de promocionar el seu paper com a guardians del medi ambient marí, ajudant-los a contribuir a la protecció del seu ambient de treball i reduir el problema de les escombraries marines a la seva zona de pesca.

Per això vull convidar-vos a participar amb aquestes jornades. Espero que ens podem trobar tots junts.